Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Heti liturgikus rend

« Vissza

2019.12.15-22 (2019.12.14.)

A hét menetrendje
Advent 3. hete
December 15. Advent 3. vasárnapja
Mária világra szülte Jézust. Bennünk is meg kellene születnie, de leginkább csak a vajúdás tüneteit hordozzuk magunkon! Van remény, ha jobban rábízzuk magunkat a Szentlélekre, ő ennél a szülésnél a „bába”!
9.00 Merl család élő és + tagjaiért
18.30 + Márk
December 16. hétfő köznap
Máriának az Igen kimondásakor volt lehetősége kérdezni. Isten nem manipulál, nem szuggerálja belénk az akaratát. Van mozgásterünk, hogy szabadon mondhassuk „Legyen meg a te akaratod”!
6.00 Ferenc testi-lelki gyógyulásáért
December 17. kedd köznap
Mária volt az első szentségház, mert benne élt Krisztus. Testünk keresztségünk óta élő tabernákulum, Krisztust hordozó szentély, amely méltó a szeretetre, tiszteletre. Hogy bánsz vele?
6.00 Zsuzsanna testi-lelki gyógyulásáért
December 18. szerda köznap
És az Ige Tetté lett! - azokban, akik az Igére kimondott Igenhez hűségesek maradtak. Mi, vagy ki akadályozhat meg abban, hogy kövesd a kortárs szentek példáját? Mária is nagyon vágyik arra, hogy örömhír legyél!
6.00 Zsuzsanna testi-lelki gyógyulásáért
December 19. csütörtök köznap
Mária öröme az Életre kimondott Igen öröme! A Golgotára menet is hitte, hogy minden akadályt elhárít az, akire Igent mondott! El mered-e hinni, hogy mindenben gondot visel rád az, akinek a benned való életére igent mondtál?
9.00 Budafok
Kray György temetése
10.15 + György temetési mise
18.30 József halála 20. évfordulóján
December 20. péntek köznap
Mária boldog volt és örült, mert vágyakozott rá és hitt is abban, hogy Isten szava beteljesedik az életében. Mária tiszteletünkből erősen hiányzik ennek a hitnek az öröme és ereje!
6.00 + József és Katalin
December 21. szombat köznap
Amikor Mária kimondta „Legyen!”, aláírt egy kitöltetlen, üres lapot, és engedte, hogy a mennyei Atya teleírja. Amikor kimondom, hogy „Legyen meg a te akaratod”, megengedem, hogy a mai napomat is átírja, újra tervezze Isten. Ez számomra a bizalom zarándokútja!
6.00
18.30 + Ákos
December 22. Advent 4. vasárnapja
Egy Igen és a Szentlélek kellett ahhoz, hogy Isten szava megtörténjen Máriában. A mi igenünk és a Szentlélek együttműködése teszi Isten szavát bennünk is eseménnyé, életté. Mennyire vágyakozunk rá?
9.00 + szülők, nagyszülők
18.30 Pro populo


Az elmélkedések gondolatait Varga László kaposvári püspök atya facebook bejegyzéseiből válogatták a ferences atyák.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu