Főoldal
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek

Érdekes gondolatok, elmélkedések

« Vissza

A kenyéradó Jézus (2018.07.29.)

A kenyéradó Jézus
Egy anya így szólt fiához: - Édes fiam, okos fiam, hallgass anyád szavára. Amint a kútnál vizet merítettem, hallottam, hogy Jézus, akitől nagy dolgokat várunk, a környékünkre jön. Prédikál majd és gyógyít. Menj hát oda, nézz meg mindent s ha visszajössz, mondd el nekem, mit tapasztaltál! Csomagoltam neked halat és kenyeret. Menj békességgel, édes fiam, okos fiam.
- Kedves fiam, okos fiam, Jézusnál voltál. Mit mondott? A szívem tele van várakozással.
- Édesanyám, egy nagy rétre értem. A tanítványok csoportokba ültették le a tömeget. Enni akartam, de mellettem éhes emberek ültek. Így nem bontottam ki a csomagot, mert akkor meg kellett volna osztanom velük az ennivalót. Hirtelen jöttek a tanítványok és kenyeret meg halat osztottak szét. Mindkettőből kaptam eleget. Nagyon ízlett, jól teleettem magamat. És nézd, az ennivalót, amit adtál, érintetlenül visszahoztam.
- De édes fiam, miről prédikált Jézus?
- Hosszú beszédet mondott. Mivel minden embert jóllakatott, királlyá akartuk tenni,
de ő hirtelen eltűnt.
Egy másik anya így szólt fiához: - Édes fiam, irgalmas fiam, hallgass anyád szavára. Amint a kútnál vizet merítettem, hallottam, hogy Jézus, akitől nagy dolgokat várunk, a környékünkre jön. Prédikál majd és gyógyít. Menj hát oda, nézz meg mindent s ha visszajössz, mondd el nekem, mit tapasztaltál. Csomagoltam neked kenyeret és halat. Menj el békességgel, édes fiam, irgalmas fiam.
- Édes fiam, irgalmas fiam, Jézusnál voltál. Mit mondott?
A szívem tele van várakozással.
- Édesanyám, Jézus ezt mondta: Én vagyok az élet kenyere. Aki hisz bennem, annak örök élete van. Aki hozzám jön, azt én semmiképpen ki nem vetem. Anyám, még a gyermek is megérti Jézus beszédét. Sok beteget is meg-gyógyított Jézus.
- Édes fiam, elég volt az ennivaló, amit adtam neked?
- Édesanyám, jó volt, hogy olyan bőséges útravalót adtál.
Mellettem ült egy gyermek, aki éhes volt. Adtam neki az ennivalómból. Azután Jézus egyik tanítványát láttam közeledni. Megszólítottam: Uram, megkínálhatom valamivel? Odaadtam neki mindent. A tanítvány továbbadta Jézusnak. Jézus megáldotta a kenyeret és a halat és tanítványainak adta. A tanítványok továbbadták az ennivalót az embereknek. Mindenki jól- lakott. Anyám, amit nekem adtál, mindenkit jóllakatott.
- Igazán, fiam? Közelről is láttad Jézust?
- Édesanyám, a tanítvány, akit Andrásnak hívnak, Jézushoz vitt engem. Ő fejemre tette a kezét és ezt mondta: Jobb adni, mint kapni...

Johnson GnanabaranamNagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu