Főoldal
 Események
 Hirdetések
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Évközi 18. vasárnap A év (2014.08.03.)

Ti adjatok nekik enni!
Jézus bármerre megy, nagy tömeg kíséri. Ő újra és újra foglalkozik velük, gyógyít, tanít. Tudja, mire van szüksége az embernek.
Meglepő a felszólítása: ti adjatok nekik enni! Ha elképzelem a tanítványok reakcióját, meglepődés, csodálkozás, tanácstalanság ülhetett ki az arcukra. Van egy kevés kenyerünk, de mi ez ennyinek. Jézus ebből a kevésből bőséges táplálékot ad.
Mim van, amit megoszthatok? Tudatosítom-e magamban értékeimet, merek-e magamról beszélni? Jusson eszembe, ha kevés is, de bátran megosztom, Jézus majd sokakat táplál vele.
Persze nem csak, és nem elsősorban anyagi dolgokról van itt szó. Olyan szellemi kincseket oszthatok meg, amelyek másokat erősíthetnek.
Tapasztalatom, ha magamról tudok beszélni, könnyebbé válnak a kapcsolataim. Ezzel is adni tudok valamit, valami kicsit, ami Jézus kegyelme által másokat megerősíthet.
A mai evangélium segíthet minket abban, hogy kapcsolatinkat jobbá, élőbbé tudjuk tenni. Bátorságot ad számunkra, hogy merjünk kincseinkből osztani, másokat gazdagítani.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu