Főoldal
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

A lateráni bazilika felszentelése 2014 (2014.11.07.)

A templom Isten háza és a Mennyország kapuja.
Az év során három templomszentelési ünnepet ülünk meg a liturgiában. A saját templomunk felszentelése a mi közösségünk ünnepe. Ismerjük és szeretjük templomunkat, és szeretnénk élő kövekből élő templomot, közösséget építeni.
Egyházmegyénk főtemplomának, az Esztergomi Bazilikának felszentelési ünnepe kicsit távolabb áll tőlünk. Bár talán mindannyian jártunk már ott, mégis, a napi kapcsolat hiánya távolivá teszi azt a templomot. De arra figyelmeztet, hogy egy nagyobb közösségnek, az egyházmegyének is tagjai vagyunk. Arra biztat bennünket, hogy keressük a szomszédos egyházközségekkel is a kapcsolatot.
A mai ünnep, a Lateráni Bazilika felszentelési ünnepe a távoli Rómába visz bennünket, hiszen a Lateráni Bazilika a pápának, mint Róma püspökének címtemploma. Róma püspöke egységbe kapcsolja a világ összes katolikusát. A mai ünnep kitágítja horizontunkat, és egészen az égig emeli tekintetünket. Ma együtt dobban a szívünk a világ valamennyi katolikusával, ma valódi Egyház-élményben lehet részünk.
A templom Isten háza és a Mennyország kapuja. Jó belépni a templomba, mert a csendben, Isten csendjében, találkozhatunk a ház Gazdájával, meghallhatjuk szavát, erőt meríthetünk a mindennapokhoz, a tanúságtételhez.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu