Főoldal
 Események
 Hirdetések
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Krisztus Király vasárnapja A év (2014.11.23.)

Jézus Krisztus a királyok királya és az uralkodók ura
A vizsgára készülő diák keresi a lehetőségeket, hogy minél jobban felkészüljön. Példasorokat old meg, korábbi feladatokat néz át. A záró vizsgára való felkészülés akár éveken át is tarthat.
Életünk nagy felkészülés a végső találkozásra, a nagy vizsgára. Vajon milyen lesz az utolsó nap – óra – pillanat? Talán a legfontosabb, hogy olyan lesz a halálunk, amilyen az életünk volt. Ahogyan élünk, az meghatározza halálunkat is.
Vajon mit fog számon kérni az érkező Úr? A múlt héten hallottuk, hogy azt, mit kezdtünk a talentumainkkal. De hogyan gyarapíthatom talentumaimat? Azzal, ahogyan odafigyelek a másik emberre. Erről szól a mai evangélium. Nem nehezen megtehető dolgokat vár a Gazdánk. Nem különleges teljesítményt. Csupán annyit, hogy a mellettem élő emberrel törődjek.
Mindezt persze nem a magam erejéből kell megtennem. Isten kegyelme vezet, erősít az úton. Ahogy a vizsgára készülő igyekszik felhasználni a korábbi vizsgák tapasztalatát, példasorát, kérdéseit, úgy nekünk is van olyan példa, akire támaszkodhatunk, aki példájával megerősít utunkon a nagy találkozás felé.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu