Főoldal
 Események
 Hirdetések
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Advent 3. vasárnapja B év (2014.12.14.)

Az Úr lelke rajtam, elküldött…
A ma embere próbál az élet és halál ura lenni. Ezt elsősorban a maga érdekében, boldogulásáért teszi. Ennek következményei – kicsit summásan – a háborúk, a sok agresszió, a feszültséggel teli kapcsolatok.
Nekünk, keresztény embereknek feladatunk, hogy a másik emberhez menjünk. A próféta szavát halljuk, az Úr lelke rajtam, elküldött engem.
Mire küld az Isten?
Hogy örömhírt vigyek. Az örömhírt akkor tudom elvinni, elmondani, ha ismerem, ha magam is szerinte élek. Ha meg nem hirdetem, akkor honnan fognak tudni róla az emberek? Hogyan tudom elmondani karácsony örömhírét? Meg tudom-e mutatni az ünnep igazi titkát?
Hogy gyógyítsam a megtört szívűeket. Milyen sok ma a megtört szívű ember! Sokan be sem vallják maguknak, csak szenvednek magányukban, fel sem ismerik bajukat. Mások bár tudják magukról, de nem tudják, mit tegyenek a gyógyulásukért. A ma embere a betegséggel, a beteg emberrel nehezen tud mit kezdeni. Még a fizikai betegséggel csak-csak, de a lélek bajaival már alig. Hogyan tudok gyógyítani? Úgy, hogy ismerem a legfőbb Gyógyítót, Jézust, ismerem az üzenetét, és azt megpróbálom átadni a másik embernek.
Hogyan tegyem mindezt?
Pál apostol szava: legyetek derűsek! Meglátom-e az élet örömeit? Tudok-e segíteni másoknak, hogy meglássák örömeiket? Tudom-e derűs lélekkel élni az életemet?
Adventi készületünk harmadik hete fordítson bennünket a másik ember felé, hogy megláthassa karácsony derűjét, igazi örömét!Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu