Főoldal
 Események
 Hirdetések
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Szent Család vasárnapja B év (2014.12.28.)

A család az ünneplés és a hétköznapok színtere.
Átéljük, átéltük karácsony eseményeit. Az angyalok éneke, a pásztorokkal való találkozás, a Templomban való bemutatás, majd hazatérés Názáretbe. Mintha a történetnek vége szakadna. 30 év csend következik Jézus életében. Ezt jellemzi Lukács azzal a mondattal, hogy a gyermek növekedett, erősödött, eltelt bölcsességgel, és Isten kedvét lelte benne.
Elmúlnak az ünnepek. Elfogy a kalács, a bejgli. A karácsonyfa még áll egy darabig, lassan hullatva leveleit. Visszazökkenünk a hétköznapokba. Vajon mennyit formált rajtunk az ünnep? Elmondhatom-e magamról, amit Lukács Jézusról: növekedtem és erősödtem, Isten kedvét leli bennem?
Hogyan tudok folyamatosan erősödni, növekedni? Úgy, hogy közösségben maradok Istennel. Ennek következménye és háttere is az emberi közösség, amely körülvesz. Ez egyrészt a család, másrészt a keresztény közösség, az egyházközség.
Hogyan élhetem az emberek között mindennapi életemet? A kolosszei levél eligazít minket. Viseljétek el egymást, bocsássatok meg egymásnak! Krisztus igéje éljen bennetek elevenen! Tanítsátok, intsétek egymást, legyetek kapcsolatban Istennel!
Mindezt legjobban a család közösségében lehet tanulni, élni, megvalósítani. A család az a hely, ahol erőt gyűjthetek, ahol önmagamat adhatom, ahol megélhetem a közös lét erejét, örömét.
Bárcsak tudnánk sokaknak segíteni, hogy a család ilyenné válhasson!Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu