Főoldal
 Események
 Hirdetések
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Nagyböjt 4. vasárnapja B év (2015.03.15.)

Úgy szerette Isten a világot …
… hogy egyszülött Fiát adta érte. A végtelenül irgalmas Isten ezzel mutatta meg szeretetét irántunk.
Jézus életét szemléljük, amikor olvassuk a Szentírást. Ő gyógyított, tanított, megmutatta Isten szeretetét, közösséget formált az apostolokból. Értünk, emberekért, a mi üdvösségünkért szenvedett, meghalt és feltámadt. Tanítványait elküldte az egész világra, hogy hirdessék a feltámadás örömhírét. Elküldte a Szentlelket is, aki megtanít minket mindenre, aki vezet és erőt ad a mindennapok tanúságtételéhez.
Isten kegyelmét sokféle módon tapasztalhatjuk. Ugyanakkor Jézus olyan jeleket is bízott ránk, amelyek biztosan közvetítik Isten kegyelmét. Ezek a jelek a szentségek. Keresztény életünk kezdetén, a keresztségben elnyertük a megszentelő kegyelmet. A bérmálásban a Szentlélek ereje megerősített minket. A mindennapokban táplál Jézus saját testével, és megtisztít a bűnbocsánat által. Megerősíti a beteg, szenvedő embert a betegek kenetében. A papokat és a házasokat megerősíti életállapotukban.
Hogyan élek a szentségekkel? Mennyire fontosak számomra? Örömmel látom vasárnaponként a sok áldozót. De vajon mindent megteszünk-e azért, hogy gyümölcsöző lehessen a Krisztus testével való táplálkozás? Mennyire veszem komolyan a bennem levő gyengeségeket? Merek-e szembesülni velük, és letenni azokat Isten elé?
A nagyböjti szent idő arra hív minket, hogy az újjászületés szentségei által az Istengyermekség teljességére jussunk. Éljünk a lehetőségekkel, kérjük napról napra Isten kegyelmét, használjuk fel az Egyház által felkínált kegyelem forrásokat!Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu