Főoldal
 Események
 Hirdetések
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Húsvét 2. vasárnapja B év (2015.04.12.)

A tanítványok elmondták Tamásnak, láttuk az Urat.
A hét első napján estefelé a Feltámadott megjelent a tanítványoknak. Szívüket a találkozás örömmel töltötte el.
Húsvét ünnepe minket is örömmel töltött el. Sokszor nehéz észrevenni, tudatosítani örömeinket. Apróságnak tűnnek, a mindennapok számtalan problémája, helyzete, feladata sokkal jobban meghatározza, betölti életünket. Ha nem figyelünk eléggé, akkor örömtelenné válik életünk, ez bezár, magányossá tesz.
Mi ad örömet életünkben? Egy ajándék, egy jó szó, egy találkozás. Nyilván vannak nagy örömteli események is, de ezek ritkák. Ezekben a jelentős eseményekben szinte természetes, hogy továbbadjuk, hogy elmondjuk, hogy észreveszik rajtam. Vajon a kicsiny örömeink mennyire észrevehetők, mennyire tudom megmutatni, továbbadni? Persze nem hivalkodva, de mégis.
A tanítványok elmondják Tamásnak az örömhírt, találkoztak Jézussal. A magam Jézussal való találkozásáról tudok-e beszélni? Hitemről hogyan tudok tanúságot tenni? Ha beszélek róla, vajon ébred-e a másikban vágy, hogy bárcsak én is találkozhatnék Jézussal?
Tamás ott marad a közösségben. Jézus pedig nem akármikor jelenik meg újra, hanem nyolc nap múlva. Talán titokzatosnak tűnik a nyolcadik nap. Ez – valószínűleg – újra a hét első napja. Valami rendszerességet szeretne mutatni. A közösségben jelenik meg Jézus, bár megtehetné, hogy elmegy külön Tamáshoz. Ezzel Jézus a közösséget szeretné hangsúlyozni. Ma is, nekünk is közösségbe kell hívnunk, gyűjtenünk a hívőket. Sokan mondják, Jézus igen, az Egyház nem. Az evangélium tanúsága szerint ez nem tartható álláspont. Szükség van a keresztény közösségre, az Egyházra, annak életrendjével, Istentiszteletével, támogató erejével együtt.
Tegyünk tanúságot a feltámadás öröméről, hitünkről, az Egyház életének megtartó erejéről!Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu