Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Évközi 19. vasárnap B év (2015.08.09.)

Aki e kenyeret eszi, örökké él!
Jézus, az örök élet kenyere, szellemi-lelki táplálékként önmagát adja nekünk. Ez a táplálék felfelé emel, az örök élet felé vezet bennünket. Megerősít az úton, hogy legyőzzük a nehézségeket, a kísértéseket.
Mit mondhatunk az örök életről?
Földi életünk nem a semmibe hullik. Van folytatás! A halál kapu, amely az örök életbe vezet bennünket. Mindezt Jézustól tudjuk, ő beszél erről az életről.
Az örök élet tökéletes élet a Szentháromsággal. „A keresztény, aki halálát Jézuséval egyesíti, úgy nézi a halált, mint a Hozzá érkezést és belépést az örök életbe.” (KEK 1020) „A halál véget vet az emberi életnek, ami eddig nyitott volt a Krisztusban megjelent isteni kegyelem befogadására vagy elutasítására.” (KEK 1021)
Az örök élet országába való belépéshez egészen tisztának kell lennünk. A tisztulás helye, állapota teljesen különbözik a kárhozat állapotától, büntetésétől, a mennyországot nyitja meg nekünk.
Az örök élet valódi és teljes élet. Erre az életre vágyunk, ezt munkáljuk – Isten erejével – földi életünk során. Az élet kenyere táplál és erősít ezen az úton. Erősítsük meg az örök életbe vetett hitünket!Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu