Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Évközi 14. vasárnap C év (2016.07.03.)

2016

Menjetek, küldetésetek van!
Jézus küldi a tanítványokat, hogy hirdessék: közel van az Isten Országa. Nem csak a tizenkettőnek, hanem más hetvenkettőnek is feladatul adja ezt a küldetést. Ebben mi is felfedezhetjük saját feladatunkat.
Kettesével küldi a tanítványokat. Az igehirdetés nem egyéni kedvtelésem, hanem közös feladat. Egymást támogatva hirdethetjük Isten Országát.
Ne vigyetek magatokkal semmit! A tanúságtételem hitelessége nem a különféle eszközökön múlik, hanem azon, hogy egészen rábízom-e magamat a Lélek erejére.
Nem a saját bölcsességemet kell továbbadnom, hanem Isten Országról kell beszélnem.
Mindezekben felfedezhetem az örömet, amely nem a látható eredményektől függ, mert már maga Isten szolgálata örömmel tölti el szívemet.
A küldetés teljesítésének eredménye nem az, hogy mennyivel lettek többen a hívők. Az a ráadás, az Isten műve. A legfontosabb eredmény, hogy nevem fel van írva a mennyben, hogy részem lehet az örök életben.

2010

A tanítvány küldetése
Jézussal járjuk utunkat. Tanítványai szeretnénk lenni, hallgatni akarjuk szavát, követni életét, életünket tanítása szerint akarjuk alakítani.
Jézus többet kér tőlünk, nem csak azt, hogy egyszerűen kövessük és hallgassuk őt. Küldetést is ad minden embernek arra, hogy tanúságot tegyen róla. Jézussal való kapcsolatunkban két irányú felszólítást hallhatunk. Felhangzik a hívás: Gyertek hozzám, kövessetek engem! Majd ezzel párhuzamosan a küldés: Menjetek el az egész világra!
Hogyan vagyok én tanítvány?
- Életemen látszik, hogy kihez tartozom. A világ ma hiteles tanúkra vágyik. Éppen ezért kell előbb tanúvá válnom, és utána tanítóvá.
- Beszélek Jézus Krisztusról, Isten szeretetéről azoknak, akikkel már van egy alapvető kapcsolatom. Ha tudják, ki vagyok, észreveszik, hogy hitelesen beszélhetek ezekről a dolgokról.
Fel kell tudnom fedeznem a tanítványi lét örömét! A 72 tanítvány örömmel tért vissza. Mik az én életem apró, majdnem észrevétlen örömei? Ezek az örömök erősítenek meg abban, hogy érdemes Isten útján járnom, érdemes tanúságot tennem Jézusról.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu