Főoldal
 Események
 Hirdetések
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Évközi 12. vasárnap A év (2017.06.25.)

2017

Ne féljetek!
Egyszer táborban voltunk a Zemplénben, messze a lakott területtől. Mindannyian már túl az érettségin. Az egyik este az egyik résztvevő eltűnt. Mint kiderült megszervezett támadás volt, ahol próbára akartak minket tenni. A táborhely bokrokkal körülvett, elzárt területen volt. Ketten kimentünk, hogy a már beálló éjszakában próbáljuk keresni az elveszettet. Csakhamar úrrá lett rajtunk a félelem a sötét, ismeretlen területen, és visszatértünk a többiekhez.
Mindannyian tapasztalhattunk már valamilyen félelmetes helyzetet. Van, amikor konkrét formát ölt, van, amikor csak megfoghatatlan érzés. Ez utóbbin sokat enyhíthet, ha ki tudom mondani, mitől félek.
Valaki megszámolta, a Szentírásban éppen 365 alkalommal hangzik el a „Ne félj!” felszólítás.
Félelmünk legfőbb oka a bizonytalanság. Nem tudom, merre vezet az út, mi lesz a folytatás. Milyen sokszor megbénít ez bennünket! Persze van, amikor inkább lendületet ad.
Amikor Jézus biztat minket, hogy nem kell félnünk, arra a biztos célra mutat rá, ahová mindannyian tartunk, vágyakozunk. Hiszen az örök életre akar minket elvezetni. Ez a cél erősebb lehet minden félelemnél. Persze nem úgy, hogy egyáltalán nem érzünk félelmet, hanem úgy, hogy le tudjuk győzni a bennünk keletkező érzést.
Nem könnyű ma Jézust követni. Túl sok a másfelé vonzó körülmény. Mégis, ha kitartunk, ha használjuk a jézusi erőforrást, ha merünk hitvalló életet élni, akkor megtapasztaljuk ennek az útnak az örömét.

2008

Ne féljetek!
Milyen nehezen fogalmazza meg az ember, hogy mitől fél. Milyen sokszor ül ránk kiismerhetetlen, alaktalan félelem. Az a legrosszabb, amikor azt sem tudom, mitől félek. Ha már megfogalmazom, akkor látom az okát, és tudok tenni ellene.
Ki az, aki biztonságot ad? Mitől, kitől várom a biztonságomat? Rácsoktól, biztonsági berendezésektől? Mi, keresztény emberek magától az Istentől várjuk biztonságunkat. Rá hagyatkozunk, mert hisszük, hogy utunk hozzá vezet. A mai, egyre több félelmet rejtegető világban egyre jobban rá akarjuk bízni ügyünket Jézus Krisztusra, a Megváltóra, az Isten Fiára. Egyedül ő tud megóvni mindentől. Nem úgy, hogy a nehézségeket kiveszi az életünkből, hanem úgy, hogy erőt ad a küzdelmekhez, kegyelmet ad, hogy megtaláljuk a helyes utat, és utunk végén hazavár minket Országába. Nem kell félnünk, mert él a mi Urunk. Nem kell félnünk, mert Ő legyőzte a világot. Nem kell félnünk, mert a tenyerén hordoz bennünket.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu