Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Évközi 13. vasárnap A év (2017.07.02.)

2017

Jézussal a hétköznapokban
„Aki jobban szereti apját, anyját …” Meglepő kijelentés Jézustól. Sokan alig merik elfogadni. Valóban, ha Jézust csak embernek, egy bölcs tanítónak, nagy csodatevőnek tartjuk, akkor elfogadhatatlan ez a kijelentése. De ki nekem Jézus? Péter és Pál apostolok ünnepének nagy kérdése, amely ebben a Máté evangéliumot olvasó évben vasárnap is elő fog kerülni. Ha Jézus az Isten Fia, akkor ez a kijelentés mindjárt helyére kerül. Olyan ez, mint ha mágnes kerül a vasreszelék közelébe. A rendezetlen reszelék szép alakot fog ölteni. Ha Jézus az Isten Fia, akkor az iránta való szeretetünk minden más emberi kapcsolatot helyére tesz.
„Aki nem veszi fel keresztjét, nem méltó hozzám!” Kényelmes életre vágyunk, ám ez nem vezet sehová. Tudjuk, szükség van az erőfeszítésekre, a kereszt hordozására.
Befogadni a másikat nem csak fizikailag lehet. Azt jelenti a befogadás, hogy közöm van hozzá, fontos a számomra.
Minden erőfeszítésünknek, küzdelmünknek meg lesz az eredménye. Megerősödünk hitünkben, reményünkben és szeretetünkben. Már itt a földön megsejtünk valamit a mennyországból. A teljességet pedig Isten ajándékaként kapjuk majd meg.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu