Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Évközi 14. vasárnap A év (2017.07.09.)

2017

Én felüdítelek titeket!
„Elrejtetted a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek.”
A bölcsek azok, akik saját erejükben bíznak, eltelnek önmagukkal, nincs szükségük másra. A kicsinyek, akik tudják, önmaguk nem tudnak mindent megoldani, szükségük van másra, az Istenre, ezért nyitottak Isten felé.
Mit nyilatkoztatott ki Jézus? Alapvetően a feltámadás hitét, örömhírét. Megmutatta az utat a mennyei hazába.
„Gyertek hozzám, akik fáradtak vagytok…”
Milyen sok ma a fáradt, a kimerült ember. Rohanó világunk nem ad lehetőséget a megállásra, a megpihenésre. Ha pedig mégis, mert nem kell munkába menni, akkor se tudnak sokan mit kezdeni magukkal. Sokszor még mi, keresztények is belecsúszunk ebbe. Alig bírjuk végigülni a misét, máris rohanunk tovább. Nem merünk, nem tudunk időt szánni egymásra. Leülni, beszélgetni, közösen, békésen elfogyasztani egy ebédet – sokszor már ez sem megy. Sokaknak csak nyűg, elfecsérelt idő az Istennel való kapcsolat.
Hogyan tudok megpihenni? Úgy, hogy időt szánok, elsősorban az Istenre, majd pedig a mellettem élő emberre.
Ha mi, keresztények komolyan vesszük hitünket, akkor meg tudunk mutatni valamit az Isten közeli élet szépségéből, felemelő voltából.

2011

Jöjjetek hozzám, és felüdítelek titeket!
Minden embernek szüksége van a pihenésre. Egészen mélyen, belülről fakad a hét napos ciklus. Szükségünk van arra is, hogy időnként kikapcsolódjunk, a mindennapok rohanásából kilépjünk, megpihenjünk, megnyugodjunk.
A ma embere a tevékenység lázában ég. Azt figyeli leginkább, hogy mennyi hasznot hoz a tevékenysége. Éppen ezért nehezen viseli az ünnepet, a vasárnapot, nem tud mit kezdeni a szabadság idejével. Inkább el se megy szabadságra, mert fél attól, hogy kárt szenved, hogy nem tud elég hasznot termelni. Ebből az állandó rohanásból fakad azután a betegség, az idő előtti megrokkanás, és a megtermelt hasznot nem tudja élvezni.
Jézus egész más életre, ritmusra hív. Bátran mehetünk hozzá, mert tudjuk, tapasztaljuk, hogy a vele töltött idő, a pihenésre szánt idő, a családdal, barátokkal töltött idő nem vész kárba, sőt több hasznot hoz, mint elképzelni tudjuk. Ha Jézussal járjuk utunkat, ha a bennünk lakó Lelkére hallgatunk, akkor szép vasárnapjaink lesznek, nyugodt szívvel mehetünk el rokonlátogatásra, élvezhetjük a napsütést, nézhetünk meg értékes filmet vagy színdarabot, olvashatunk el jó könyveket, mehetünk el országot-világot látni, ismerkedni más tájak látnivalóival. Mindez értékként fog beépülni életünkbe, és ezek az értékek könnyebbé fogják tenni a mindennapi kenyérkereső munkát is.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu