Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

heti hírlevél elmélkedései

« Vissza

Évközi 15. vasárnap B év (2018.07.15.)

2018

Eszköztelenül
Amikor elindulok valahova, ellenőrzöm, hogy minden meg van-e. Iratok, mobiltelefon, kulcsok. Ha messzebbre indulok, térkép, pontos cím, név, útvonalterv. Igyekszem a bizonytalanságot minimálisra csökkenteni.
A Máté evangéliumát lezáró végső küldetés előtt, még nyilvános működése idején, Jézus elküldi apostolait, hogy beszéljenek arról, amit láttak és hallottak. Meglepő, hogy szinte a minimálisnál is kevesebb dolgot vihetnek magukkal. Megláthatjuk benne a bizalmat. A küldő – Jézus Krisztus – gondoskodik mindarról, amire szükség lehet. Egészen rá kell hagyatkoznom.
Manapság egyre több technikai eszköz vesz körül minket. Szinte már mindent gépekkel végzünk. Ha meg nincs nálunk, vagy éppen nem működik tehetetlennek és feszültnek érezzük magunkat. Aztán egyszer csak észrevesszük, hogy a legfontosabb eszköz lassan elmaradt. Ez pedig a személyes kapcsolat. Már csak telefonon, sms-ben, különféle üzenetekben beszélünk egymással. Ha technikai eszközök nélkül kell együtt lenni, nem tudunk mit kezdeni egymással.
Nem csak az a feladatunk, hogy Isten országát hirdessük. Célunk, hogy oda el is jussunk. Milyen könnyen elvétjük a feladatot! Olyan ez, mint a tornában az ugrás vagy atlétikában a hármasugrás. A nekifutás alatt a versenyző arra koncentrál, hogy a dobbantás jól sikerüljön. Mi gyakran azt gondoljuk, a futáson van a hangsúly. A dobbantás halálunk pillanata. Akkor kell a végső jó döntést meghozni, a végső igent kimondani. Ha nem ismerem Jézust, hogyan fogok mellette dönteni? Ha nem vágyom Isten Országába, (nem akarok nagyot, szépet ugrani a dobbantáskor) akkor értelmetlen a nekifutás. Ha nem vágyom magam Isten Országába, akkor hogyan fogom a másikban ébreszteni az odajutás vágyát?Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu