Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Versek

« Vissza

Weöres Sándor: Rongyszőnyeg (részlet) (2014.02.05.)

Weöres Sándor: Rongyszőnyeg (részlet)
13
Én is világot hódítani jöttem,
s magamat meg nem hódíthatom,
csak ostromolhatom nehéz kövekkel,
vagy ámíthatom és becsaphatom.
Valaha én is úr akartam lenni;
ó bár jó szolga lehetnék!
De jaj, szolga csak egy van: az Isten,
s uraktól nyüzsög a végtelenség.

Közeledik nagyböjt ideje. Bármennyire érdekesen is hangzik, de a készülődésre is készülni kell. Ha váratlanul ér minket hamvazószerda, akkor lehet, nem tudjuk kihasználni megfelelően a rendelkezésre álló időt. Pedig fontos, hiszen húsvét titkát csak akkor tudjuk igazán, szívből jövő örömmel átélni, ha volt időnk felkészülni rá.

Persze ebben is segítenek minket a költők. Ma például Weöres Sándor nyitja fel a szemünket. Mindannyian azért jöttünk a világra, hogy megtaláljuk a helyünket benne. Megtaláljuk azt a feladatot, amelyet más nem képes elvégezni, csak én. Meg kell hódítanunk a világnak azt a kis darabját, amelyre általunk küldetett az örömhír, az üzenet.
Természetesen saját szívünkkel kell kezdenünk. Először is nekem, magamnak kell hinnem abban, hogy lehetek jó, jobb, nap, mint nap. Ehhez persze alázatra van szükség, és arra, hogy belássam csak úgy kerek a világ, ha szolgálom benne a rám bízottakat. Jó lenne rádöbbennie minden kereszténynek, hogy nagyon jó dolga van, hiszen a világ urát, Jézus Krisztust szolgálhatja.

Ma örüljünk ennek! Legyünk jókedvűek és mosolyogva szolgáljuk mindenkiben Jézus Krisztust! Fordítsuk meg csak néhány pillanatra a vers utolsó mondatát!

(Boronkai Zsuzsanna 2013)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu