Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Versek

« Vissza

Szent-Gály Kata UTOLSÓ IMÁDSÁG (2015.02.27.)

Szent-Gály Kata

Kolbe atya
UTOLSÓ IMÁDSÁG

Olvass szívemben. Látod, itt a Föld.
Te adtad nékem csillagos hajónak.
Kedves nekem. Enyém. Kitárt kezekkel
könyörgök hozzád: engedd, életemmel
lehessek érte súly, amit maholnap
szent Mérlegedre halkan ráteszel.

A hét főbűn ösvényén haladva a második állomáshoz értünk. Fösvénység – fogadalom
Mit szeretne az, aki fösvény? – mindent, ami elérhető, megszerezhető. Számára nincsen akadály, nem léteznek szabályok. Éltető eleme a harácsolás, a gyűjtögetés. Mindezt miért? Hogy legyen, hogy az enyém legyen, akár életem árán is.
Mit tesz a keresztény, a Krisztushoz tartozó ember? „Erősen fogadom, hogy Isten segítségével a jóra törekszem, és a bűnt kerülöm.” Valami nagyobb jó érdekében fogadkozik, lemond önmagáról. Keresi testvére javát. Nem gyűjt, hanem szétszór, nem magának kaparja ki a gesztenyét, hanem társának segít jóllakni.
Ahogy mai versünk bemutatja, nem kihasználja, hanem használja a Föld javait. Tudja, hogy mindezt ajándékba adta neki a Mindenható. Rácsodálkozik mindennap a sok szépre, jóra, ami őt körülveszi. Tisztában van a felelősségével is.
„Kitárt kezekkel
könyörgök hozzád: engedd, életemmel
lehessek érte súly,…”
Meg kell találnia mindenkinek azt a feladatot, amelyet el tud látni azért, hogy krisztusibbá válhasson a világ. A legnehezebb talán azt megértenünk, hogy általunk kellene megérkeznie a szebb jövőnek. Krisztus megváltó műve a mi munkánk során tud folytatódni örök időkön át.
Mit kell ehhez tennünk? Először is komolyan kellene venni a bánatimát! Aztán találni valami apróságot, amit meg tudunk tenni mindennap a másikért. Pl. rámosolygunk valakire, beszélgetünk valakivel, kedvesek leszünk ahhoz, aki megbántott. Ezt a fogadásunkat meg kellene tartani egész héten át.
Persze nem szabad megfeledkeznünk közben arról sem, hogy Isten segítségével tudjunk csak tartani a fogadást. Mosolyogjunk rá, mondjunk egy rövid fohászt, amikor sikerül megvalósítani, amit elhatároztunk.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu