Főoldal
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek

Versek

« Vissza

Mezei Marianna A hajnal (2015.04.09.)

Mezei Marianna A hajnal


Ismerősként köszönt a hajnal
simogat gyengéd érintéssel
közelebb kerül minden nappal
társam ő az ébredésben,

s mellettem maradva reggelig
megölel engem égi fénnyel
nem hagy cserben, mint álmaim
visszatér szeretetével.


Ha a napszakokat figyeljük Jézus életében, észrevehetjük, hogy kitüntetett szerepet kap a hajnal. Kora reggel volt, amikor a Mestert a helytartóságra vitték, innen indult a fájdalmas keresztútjára. Az asszonyok hajnalban siettek a sírhoz. Kora reggel találkoztak az üres sírral, és a feltámadást hirdető angyalokkal.
Érdemes feltenni a kérdést: Én hogyan állok a hajnalokkal? Manapság kitolódik a nap, belenyúlik sok programunk az éjszakába, így aztán reggel igyekszünk pótolni az alvást. Közben észrevétlenül kicsúszik kezünkből a nap Jézussal való indításának lehetősége. Rendre lekéssük a hajnali találkozást.
Aztán persze így már érthető, hogy miért nem látszik rajtunk igazából a Húsvét öröme. Miért nem vagyunk lelkesek, örvendezők. Ahhoz, hogy a találkozás örömét hírül tudjuk adni, elengedhetetlen, hogy megérintsen minket a Feltámadott közelsége.
A következő napokban keressük a vele való találkozást! Kora reggel jár felénk is, vállaljuk az áldozatot, keljünk fel néhány perccel hamarabb! Szánjunk időt rá rögtön reggel, hajnalban. Hátha örömtelibb lesz így egész napunk. (Boronkai Zsuzsanna)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu