Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Versek

« Vissza

Szent-Gálly Kata: TITOK (2015.05.22.)

Szent-Gálly Kata: TITOK

Ha gondolod, hogy ismered, ki sorsod
útját kíséri s néha rád nevet:
mondd, ismerik a tengerszemnek mélyét
a benne látszó, óriás hegyek?

Pünkösd ünnepéhez közeledünk. Az Egyház születésnapját ünnepeljük majd ezen a hétvégén. A harmadik isteni személyre, a Szentlélekre figyelünk. Ritkán szoktuk rá szegezni tekintetünket. Annyira természetes, hogy a keresztvetés részeként megemlítjük, hogy benne van a dicsőségben, hogy ezzel azután vége is szakad a Vele való foglalkozásunknak.
Igazából titok a számunkra létezése. Elmondhatjuk-e, hogy ismerjük Őt? Szoktunk Vele beszélgetni? Kérni tőle valamit? Vagy megosztani örömeinket? Mit tudunk róla, hogyan fedezhetjük fel az életünkben?
7 ajándéka van, ezt mindannyian tudjuk, de fel tudjuk-e sorolni azokat? : Bölcsesség, Értelem, Jótanács, Tudomány, Lelki erősség, Jámborság, Istenfélelem.
Észreveszem-e magamon, hogy néha bölcsebb vagyok, mint hittem? Tudok olyat cselekedni, amit eddig nem mertem? Ilyenkor kellene köszönetet mondanom neki, a sugallatért, ötletekért, kitartásért. Azt tudjuk róla, hogy majd eszünkbe juttat mindent, amire szükségünk lesz az adott pillanatban. Mi mégis inkább magunknak szeretünk köszönetet mondani egy-egy jó gondolatért, megoldásért.
Talán, ha gyakrabban hallgatnánk Rá, keresztényebb keresztények lehetnénk. Mert valahol lelke mélyén ezt várja el tőlünk a születésnapos. Illik ajándékot adni az ünnepeltnek. Mi lesz az én ajándékom a Katolikus Anyaszentegyház számára ebben az esztendőben?
Ma ezen gondolkozzunk el mindnyájan, hogy majd a vasárnapi Szentmisén ha „csak” imáinkban, gondolatainkban, de oda tudjuk tenni az oltárra, az ünnepelt lába elé. (Boronkai Zsuzsanna)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu