Főoldal
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek

Versek

« Vissza

Aranyosi Ervin: Ölelésben (2015.05.29.)

Aranyosi Ervin: Ölelésben


Két szív, ha némán összeé
oly táplálék, mint egy falat kenyér!
Általa érzed, újra létezel,
s ha elmarad, úgy érzed éhezel!
Egy ölelésben önmagad adod,
óvón, szeretve körbevesz karod,
egy csepp világ, örömmel töltve meg,
az érti csak, ki érez és szeret.
Csak érzed azt, hogy mosolyog a szív,
hát jöjj, kitárt karom ölelni hív,
kizárjuk most a külvilág zaját,
feledve lelkünk minden bánatát!


Ha figyelünk az egyházi év ünnepeire szinte tapintani tudjuk az Anyaszentegyház tanítását. Olyan szépen sorba jönnek az események! Húsvétkor megünnepeltük Jézus feltámadását. Követte a mennybemenetel ünnepe, majd Pünkösd, a Szentlélek kiáradása. Most vasárnap a Szentháromságot fogjuk figyelni.
Gyermekkoromban úgy tanultam, hogy az Atya és a Fiú szeretetének kiáradása a Szentlélek. A köztük lévő szeretetkapcsolat jele, kézzelfoghatóvá válása. Tulajdonképpen olyan, mint egy ölelés. Erre utal mai versünk is.
Olyan jó lenne valahogyan részesévé válni ennek a kapcsolatnak. Olyan jó lenne Isten ölelésében élni! Persze az eszünk tudja, hogy Isten szeret minket, de néha szeretnénk érezni is ezt. Vajon hogyan tudjuk megérezni? Mit kell tennünk ahhoz, hogy értelem és érzelem bennünk egy irányba mutasson?
Először is talán kapcsolatba kellene kerülni Istennel. Nem biztos, hogy magamban elmormolt imán keresztül. Lehet, inkább csak le kellene ülnöm csöndesen az Oltáriszentség elé. Élvezni Isten jelenlétét, mint egy ölelést. Sokszor elrontunk mindent szavainkkal, csacsogásunkkal. Próbáljunk meg javítani egy kicsikét ezen a helyzeten!
Most a húsvéti idő zárásaként szánjunk ilyen módon időt Istenre! Érkezzünk néhány perccel hamarabb a Szentmisére, hogy legyen módunk szemlélődni egy keveset! Az erő, amit az ölelésből kapunk, bőven kárpótolni fog minket az esetleges kellemetlenségekért. (Boronkai Zsuzsanna)
Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu