Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Versek

« Vissza

Tamkó Sirató Károly: Bíztató (2015.06.19.)

Tamkó Sirató Károly: Bíztató
Ne ess kétségbe, érjen bármi!
Csak egy a törvény: várni. Várni!

Ha reszket alattad a föld:
Csak önmagadat meg ne öld!

Ha egyetlen vagy, mint a szálfa.
Felvirrad még magányod álma.

Minden beérik, révbe fut:
És győzött az, ki várni tud.

Koncz Zsuzsával együtt énekeltük annak idején: „Mikor az ember többé senkit se vár, az mindennek a vége már” Valóban, egész életünk várakozás.
Milyen érdekes, ha végiggondoljuk, ott a kezdet kezdetén 9 hónapig várt ránk valaki. Várta éjjel, nappal, érezte szíve alatt a csodát, a fejlődő emberi életet. Életünket, életemet.
Aztán várta édesapánk, édesanyánk, hogy visszamosolyogjunk rá, várták az első lépéseket, szavakat. Később várták bizonyítványainkat, pályaválasztásunkat, párunkat, egyéni ötleteink megvalósulását.
Majd mi kerültünk abba a helyzetbe, hogy szülők lehettünk. Indult a 9 hónapos körforgás elölről. A mindent bölcs megfontolással néző nagyszülők csak mosolyogtak türelmetlenségünkön. Ők már átélték, már tudják, hogy siettetni semmit sem szabad.
A várakozás öröme azonban nem csak a kismamáknak adatik meg. (Bár tagadhatatlan, hogy a legszebb, legnemesebb érzés az övék.)
Mindannyian úton vagyunk Isten Országa felé. Várjuk reményünk boldog beteljesülését, és Üdvözítőnk dicsőséges eljövetelét – imádkozzunk minden alkalommal a szentmisében. A kérdés csak az, hogy belegondoltunk-e már ezekbe a szavakba? Földi vágyaink, álmaink nem oltják-e ki a mennyei iránt érzendő vágyakozásunkat? Mert a legnagyobb baj sokszor az, hogy elfelejtünk felfelé is tekinteni. Annyira lefoglal minket a sok-sok határidős feladat, a hétköznapi mókuskerék, hogy néha eszünkbe se jut, lehetne másképp is csinálni.
Most, amikor végre ideért a gyerekek által annyira várva várt vakáció, tekintsünk kicsit előre, a nyárba! Tervezzük meg, ne csak a nyaralást, az otthon töltött napokat is! Tegyünk bele néhány percet reggel és este, amikor az odafönt valókra tekintünk. Rendezzük a kapcsolatot az égiekkel, tisztítsuk meg a mennyei köldökzsinórt, e nélkül hiába várunk boldogságot, örök életet. (Boronkai Zsuzsanna)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu