Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Versek

« Vissza

Puszta Sándor: Fohász (2015.09.18.)

Puszta Sándor: Fohász
pitymall mielőtt pirkad
gondolhassak valami szépet

mielőtt lemegy a nap
tehessek valami jót

Mindennek meg van a maga ideje, olvassuk a Szentírásban. A reggeli felkelésnek, az esti lefekvésnek.
Mai versünk egy kicsit a reggelre irányítja a figyelmünket. „Szívem első gondolata hozzád száll fel, Istenem …” tanultuk gyerekkorunkba. Talán mind a mai napig ezzel az imával indítjuk napjainkat. Mert Istentől elindulni, majd a nap végeztével hozzá visszaérkezni a legszebb kerete életünknek.
„Gondolhassak valami szépet” Olyan jó lenn, ha tele lennénk szép gondolatokkal. Bizonyára sosem jutott eddig eszünkbe, hogy ezt is lehet kérni Istentől. Tudatosan úgy indítani napjainkat, hogy csak a szépen járatjuk az agyunkat. A rosszat nem engedjük túl közel férkőzni a szívünkhöz. Hogyan fogalmaz szent Pál? „Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat jóval!”
„Tehessek valami jót…” A szép gondolatokból jó és nemes tettek tudnak születni. Ha Isten segítségét is kérjük, nem csak a magunk erejére akarunk támaszkodni, akkor talán a valóban jó cselekedeteket tudjuk végrehajtani. Mert nem minden jó, ami annak látszik. A teremtő lehet, másképp képzeli el életünket, jövőnket. Az Ő szemében bizonyára értékesebb mindenember minden mosoly, mint ahogyan mi elképzeljük.
Ma gondoljuk végig, milyenek a reggeleink! Merjünk változtatni rajtuk! Keljünk pár perccel korábban, intézzük úgy, hogy beleférjen néhány mondatos párbeszéd Istennel is! (Boronkai Zsuzsanna)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu