Főoldal
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek

Versek

« Vissza

Fazekas Lajos: Böjti meditáció 2. (2015.12.04.)

Fazekas Lajos: Böjti meditáció 2.

Megtisztulni és hinni,
- hittel tenni a jót
a legemberibb élet –
s így látni a valót.
Élni a szeretetben.
S bár ha önzés eltaszít,
millió szívet tár ki
feléd a világ, a hit

Elindultunk önmagunk felé az idei adventben. Most nézzük meg, mi minden kell még ahhoz, hogy az ünnepünk teljes legyen!
A világ a szeretet ünnepévé alacsonyította le a számunkra oly fontos Megváltó születését. Bár a Szent este fogalma megmaradt, ez azonban sokaknak csak az ajándékok kibontását jelenti. Mitől lesz szent ez az éj? A hittől.
Hogyan is kezdődött mai versünk? „Megtisztulni és hinni…” Tehát az első feladatunk bűnbánatban megtisztítani a szívünket. Ha a múlt héten találkoztunk önmagunkkal, akkor ez nem is olyan nehéz feladat.
A második már kicsit bonyolultabb. Mindenki hisz valakiben vagy valamiben. A kérdés az, hogy az én életemnek, lelkem finom rezdüléseinek ki a mozgatórugója. Ki a viszonyítási pont az éltemben.
Hinni az egy Istenben, és Fiában, Jézus Krisztusban nekem mit jelent? Majd meg kell vizsgálnom, milyen tettek fakadnak ebből a hitemből! Mit sugárzok a környezetem felé?
Feladatunk megmenteni a karácsonyt. Nekünk, akik tudjuk az igazi titkot, várjuk az igazi csodát, el kell mondanunk a körülöttünk élőknek, hogy lehet másképp is ünnepelni. lehet másra is figyelni advent napjaiban.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu