Főoldal
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek

Versek

« Vissza

Boros Gergely : AZ ÉN KÖNYVEM (2016.09.30.)

Boros Gergely : AZ ÉN KÖNYVEM


Van egy Könyvem a sok között
Mely mindennap előkerül,
Kívül olyan, mint a többi
Isten szavát rejti belül.

Ha e világ szegény lelkem
Vérig sebzi, összetöri –
Csendes, napi áhítatban
E szent Könyvben írját leli.

Míg célt vesztve elbolyongok,
Feladatom nem végezem, –
Ha ez áldott Könyvbe nézek
Isten helyre állít engem.

És ha egyszer, utam végén
Fenn járok majd ott az égben,
Hálát adok Istenemnek,
Jó vezetőt adott nékem.

Szeptember végén, amikor megérkeznek a hosszú téli esték, felemeljük a Szentírást, Krisztus keresztje mellé a magasba helyezzük, jelezve, merre van az Ország, ahová vágyódunk. Talán kevés a vágy, ami mindeneket mozgat, a bejutáshoz ezért kell ösvényt is taposni a mennyország felé.
A Szentírásból megtudhatjuk Isten népének történetét, megfigyelhetjük kik, milyen úton haladtak a biztos cél felé. Mert egy a lényeg, állandóan úton kell lennünk a Krisztus által elénk élt példa szerint. Ott pedig nincs megállás, csak elesés, gyógyítás, szenvedés.
Honnan hát az apostolok, nagy szentek ereje? Az Atyától, a hitből, a kegyelemből. Mi már nem lehetünk kortársai Krisztusnak, Nem foghatjuk meg a kezét, hogy vezessen az úton. Olvashatjuk, hallhatjuk viszont a szavát a Szentírásból.
Boros Gergely verse gyermeki egyszerűséggel beszél a Bibliáról. Mi tudunk így szólni róla? A vers egy vallomás, megismerjük a szerző gondolatait. Most kellene jönnie az én gondolataimnak. Mit jelent nekem a Biblia? Milyen gyakran olvasom? Van-e kedvenc részem? Tudom-e kívülről? Merem-e idézni másoknak?
Mi magyarok szeptember 30-án a Népmese napját tartjuk, így tisztelgünk a nagy mesegyűjtő, Benedek Elek emlékének. Minden népmese közelebb visz minket múltunkhoz, kultúránkhoz, egymáshoz. Minden elolvasott szentírási szakasz által közelebb kerülünk Krisztushoz.
Ma szánjunk időt az olvasásra! Majd a hálaadásra. Köszönöm, Istenem, hogy szavadat ismerem! (Boronkai Zsuzsanna)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu