Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Versek

« Vissza

Weöres Sándor: Befejezetlen (2016.12.16.)

Weöres Sándor: Befejezetlen

Itt van a ház
üres az út
minden csendes
senki se fut

Adventi utunk végéhez közeledünk. Vasárnap meggyújtjuk a 4. gyertyát az adventi koszorún. Vajon minden készen áll az Érkező fogadására?
Kívül bizonyára biztosan. Gondosan eltervezett rend szerint megy a karácsonyi nagytakarítás, a bevásárlás, sütés-főzés.
De mi a helyzet belül? A versbeli ház lehet Isten háza, a templom is. Közelünkben van, látogatható. Gyakrabban térek-e be ilyenkor, a készület idején egy templomba imádkozni, elcsendesedni? Vagy csak egyszerűen ücsörögni, Isten közelében lenni? Élvezni a helyzetet?
Lehet a ház lelkem lakása is. Figyelek-e ilyenkor kicsit jobban lelkem, a bennem működő Szentlélek finom rezdüléseire? Talán jól jön ilyenkor egy alapos lelkiismeret vizsgálat, melynek központi kérdése lehetne, hogy haladok-e Isten felé? Szeretnék-e a mennyei Atya közelébe kerülni már itt a földön is?
„üres az út,” – írja Weöres Sándor Nem jó, ha nem vagyunk úton. Ahogy Albert Schweitzer írja: „Isten nem a sikert várja tőlem, hanem az erőfeszítést. Nem a célba érést írja elő, csupán menet közben akar találni visszatérésekor.”
Karácsony ünnepéhez érkezve kicsit megpihenhetünk majd, hogy örvendezőbb lélekkel, kipihentebben folytathassuk utunkat. Ahhoz azonban előbb, „bár senki se fut” meg kell érkeznünk. Használjuk ki az előttünk álló néhány napot, hogy időben odaérjünk! (Bopronkai Zsuzsanna)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu