Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Versek

« Vissza

Nemes Nagy Ágnes: Párbeszéd (2017.02.17.)

Nemes Nagy Ágnes: Párbeszéd
- Engedj, zászlórúd! Mért markolsz vissza a széltől?
- Rongy lennél egyedül. Így lobogó, lobogó

A házasság hetének vége felé közeledünk. Sok kérdést vet fel mostanában ez az elköteleződés. Pedig vágyunk egyértelmű: minden ember boldog akar lenni.
Jézus is boldogságról beszél nekünk az evangéliumban. Életünk célja az örök boldogság, a mennyország. Akkor hol rontjuk el mégis? Azt érezzük, hogy valamit sokszor elhibázunk, de ritkán nézünk utána annak, mi is az, ami oly sokszor kicsúszik a kezeink közül.
Természetesen most is, mint mindig, a vers adhat jó irányt gondolatainknak. Mai párbeszédünk a szabadság és kötöttség közötti ellentétet feszegeti. Fontos tudni, hogy ki vagyok én. A zászló egy rongydarab egyedül. A hozzá tartozó zászlórúd segít neki abban, hogy betölthesse hivatását, lobogó lobogóvá válhasson.
Mindannyiunknak meg kell találnunk azt a társat, aki mellett megvalósíthatjuk, nem önmagunkat, ahogy ezt fújja, harsogja a média, hanem azt, akit Isten megálmodott rólunk. Sokszor itt vétjük el az irányt. Inkább leszünk szabad rongydarabok, mint zászlórúdhoz rögzített lobogók.
A házasság nem börtön, hanem biztonságot adó fészek, ahonnan jó kirepülni reggel, hogy este örömmel visszatérhessünk.
A mennyország nem sok önmagát megvalósító ember otthona, hanem: „igazságosság, béke és öröm a Szentlélekben”. (Szent Pál) Érdemes néha megkérdezni önmagunktól: tudom-e, hogy mi az éltem célja? Azután jó végiggondolni, hogy valóban a célom felé visz-e az út, amin járok, hiszen:”Eltéved az, akinek az út az irány, és nem a cél,ahová utat csinál” – írja Illyés Gyula. Ma gondolkozzunk el ezen, és merjünk lobogó lobogókká válni! (Boronkai Zsuzsanna)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu