Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Versek

« Vissza

Szabó Ferenc Csokor (2017.08.04.)

Szabó Ferenc Csokor
Havas éj ezüstjét
tavak tiszta tükrét
csillagok csóváját
rétek tarkaságát
méhek boldog táncát
sirályok szép röptét
őzgida nyögését
szűzlány remegését
várandósok álmát
szegények sóhajtását
kutató tudását
művész forró lázát
apám munkásságát
anyám szenvedését
mind egybeszedem
s Elibéd teszem
Szűz-Virág Szent Anya

Nagyon jó dolgunk van nekünk, keresztényeknek, hiszen augusztus hónapot is a Szűzanya ünnepével kezdjük. Fontos, hogy időről időre megálljunk egy kicsikét, és elgondolkodjunk a hozzá fűződő viszonyunkról. Minderre azért van szükség, mert csak így alakulhat ki bennünk a hálás lelkület. Azt ugyanis tudjuk, hogy nem a Szűzanyának van szüksége arra, hogy napról napra imáinkkal köszöntsük őt. Mi alakulunk át, szinte észrevétlenül, ha megtesszük ezt.
Mai versünkben Szabó Ferenc csokorba gyűjti mindazt, amit odatehet a „Szűz Virág Szent Anya” lábai elé. Ez persze csak a kezdet, a költő csokra. Bizonyára van benne olyan szál is, amellyel mi is tudfunk azonosulni, láttuk, vagy esetleg át is éltük.
Jó lenne megállni ennél a virágfüzérnél! Talán akad a mai napban néhány olyan pillanat, amikor a saját életünkből oda tudunk tenni egy-egy örömet, bánatot a Szűzanya elé.
Folytassuk bátran a sort! Készítsük el a mi hála csokrunkat is! Ha leírjuk, bővíthetjük minden nap újabb és újabb szálakkal, így könnyebben rádöbbenünk arra is, hogy oltalmazó palástját égi édesanyánk minden nap ránk teríti.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu