Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Versek

« Vissza

Szent-Gály Kata: Szeretnék... (2018.10.26.)

Szent-Gály Kata: Szeretnék...

Csak parányi mécses lenni,
Mely bevilágít egy szobát.

Csak egy szál deszkahíd lenni,
Mely szakadékon ível át.

Csak egy kanálka mézzé lenni,
Legyen az élet édesebb!

Csak egy segítő kézzé lenni,
Mely teszi azt, amit lehet!

Mennyi mindent szeretnénk! Ha listát kellene készítenünk vágyainkról, talán néhány másodperc alatt végeznénk is a munka gondolati részével. A tettekkel már nehezebb dolgunk lenne.
Szent – Gály Kata, mai versünk szerzője, érdekes dolgokat szeretne megtenni. Legelőször is talán önmagát alakítani. Ez a legnehezebb, ugyanakkor legfontosabb feladatunk. Mi szeretünk panaszkodni a rajtunk kívülálló okokra, a helyzetekre, amelyekbe belekeveredtünk, a személyekre, akik között élünk. Egyvalakit nem szeretünk hibáztatni semmiért, önmagunkat. Pedig megváltoztatni is csak saját énünket tudjuk. A másikét nem, mert ő már te, nem én.
Pedig nagyon jó lenne elkezdeni mécsessé válnunk, mert közelednek a hosszú téli éjszakák. Erre buzdít minket az evangéliumi példabeszéd is. Ennek értelmében még magasra, tartóra is kellene helyeznünk életünket, hogy világítson másoknak is. Valóban olyan példaértékű az én magatartásom, Krisztus követésem, hogy érdemes arra a helyre?
Deszkahíd, méz, segítő kéz – ezekre is szüksége van a mai világnak. Melyiket tudnám fölvállalni? Hol tudnék én adni valamit a rám számító embereknek? Hol a helyem, mi az én feladatom a többiek között?
Ma gondoljam végig, nekem mit kellene szeretnem ahhoz, hogy kicsit krisztusibb legyen általam a világ! (Boronkai Zsuzsanna)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu