Főoldal
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek

Versek

« Vissza

Fazakas László Anyanyelv (2019.05.03.)

Fazakas László Anyanyelv


Nehezen
tanultam
beszélni

még
nehezebben
hallgatni

Május van, a Szűzanya hónapja. Milyen érdekes, hogy mindenki saját anyanyelvén tudja köszönteni Szűz Máriát! Nem sajátíthatja ki egyetlen nemzet se őt magának. Közös égi édesanyja mindenkinek, aki tiszta szívvel fordul hozzá.
Mennyi mindent kell megtanulnunk életünk során! Ezek közé tartozik a beszéd is. Milyen szépen tudunk mi magyarok fogalmazni: édes anyanyelvünk! Mitől válik édessé? Erre a kérdésre mindenkinek magának kell a választ megtalálnia. Mint arra is, kitől tanulta meg a Szűzanya tiszteletét.
Jó esetben a beszéddel párhuzamosan megtanultunk imádkozni is. Ilyenkor, májusban kicsit buzgóbban mondjuk a rózsafüzért, gyakrabban imádkozzunk a Loretói litániát. De vajon hallgatni is megtanultunk-e? Szoktunk-e elcsendesedni Szűz Mária jelenlétében?
Emberi kapcsolatainkban sem kell állandóan megszólalnunk. Néha jó „csak úgy” a másik közelében lenni, együtt hallgatni vele.
Próbáljunk meg néha beszéd nélkül jelen lenni egy templomban, kápolnában! És persze sohase felejtsük el a sorrendet! Azért tisztelhetjük Szűz Máriát, mert szent Fia, Jézus Krisztus feláldozta magát azért, hogy nekünk örök életünk legyen. (Boronkai Zsuzsanna)Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu