Főoldal
 Események
 Heti liturgikus rend
 Érdekes gondolatok, elmélkedések
 heti hírlevél elmélkedései
 Versek
 Szentírási idézetek
 Hétköznapi evagéliumok és gondolatok
 Pápai üzenetek, beszédek
 Miserend
 Vendégkönyv
 Linktár

Hétköznapi evagéliumok és gondolatok

« Vissza

Évközi 29. hét péntek (2019.10.25.)

Evangélium:
Abban az időben Jézus így szólt a sokasághoz: Ha látjátok, hogy nyugaton felhő támad, mindjárt mondjátok: "Eső jön!", és úgy is történik. Ha déli szél fúj, azt mondjátok: "Hőség lesz!", és megjön az is. Képmutatók! Az ég és föld jeleiből tudtok következtetni; a mai idők jeleit miért nem ismeritek fel? Miért nem ítélitek meg magatok, hogy mi az igazság? Amikor ellenfeleddel a hatóságokhoz mégy, igyekezzél még az úton kibékülni vele, hogy a bíróhoz ne hurcoljon. Mert ha a bíró elé visz, akkor a bíró átad a börtönőrnek, a börtönőr pedig börtönbe vet téged. Mondom neked, ki nem szabadulsz onnan, amíg tartozásodat az utolsó fillérig le nem fizeted.
Lk 12,54-59


Jelek, ti világ jelei, ki tud titeket megérteni? - teszi fel a kérdést Weöres Sándor. Mennyien próbálkoznak ma felfedezni valamit a jövőből a természeti jelenségek által. Nagy jeleket várunk, keresünk, közben az apró jelzéseket nem vesszük észre. Mert nem az a feladatunk, hogy a természet jeleiből összerakjuk a jövőt. Sokkal inkább az, hogy emberi kapcsolataink apró jeleit észrevegyük. Milyen sokat jelent a ki nem mondott vágyak teljesítése a legszorosabb kapcsolatainkban! Ugyanakkor van egy másik oldal is. A ma embere szeretne mindenre magyarázatot találni. Nehezen érti meg, hogy van, ami titok marad, nem kell mindent tudnunk, értenünk. Lehet, sok eseménynek az értelme később derül ki. Kérjük Istentől bizalmunk növekedését!

----

Jelek, ti világ jelei. Milyen sokan kutatják ezeket. Bennünk van, hogy szeretnénk biztosat tudni a jövőről. Előre bebiztosítani mindent. A mai racionalista ember nehezen viseli a bizonytalanságot.
Isten jeleit felismerjük-e korunkban? Ebben is van veszély. Jelenésekről hallunk, különféle könyveket falunk, amelyek konkrét üzeneteket fogalmaznak meg. De vajon életemet mennyire alakítom ezek szerint?
Kibékülni a másik emberrel, bocsánatot kérni és megbocsátani. Manapság egyre nehezebb. A ma embere nem tud mit kezdeni a bűnbánattal.
Mindezek mögött a bennünk lakó bűn húzódik meg, amelyről szent Pál szól a római levélben.Nagytétényi Plébánia
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu